11/5/11

Let the blog begin.


3 Μαϊου 2011


Η μέρα που αποφάσισα να πετάξω… παλιές συμπεριφορές, παλιά αντικείμενα, φωτογραφίες, αρχεία στον υπολογιστή και άλλα βαρίδια που με τραβάνε στο παρελθόν.
Η μέρα που αποφάσισα να ξεκινήσω το blog μου. Συνταγές και ημερολόγιο για τη ζωή μετά.
Μετά την απόλυση, μετά το χωρισμό, μετά από ώρες στην κουζίνα, μετά από νόστιμα και λιγότερo νόστιμα φαγητά, μετά από ώρες γραφής, μετά από ώρες σκέψης και αγωνίας, μετά τη βουτιά στα πολύ βαθιά, μετά… από ένα χρόνο και 3 μήνες.
Αποφασίζω να βγω στην επιφάνεια, να πάρω βαθιά ανάσα και να μοιραστώ τα εύκολα και τα δύσκολα, τις αγωνίες και τις σκέψεις, τα αστεία και τα σοβαρά, τις συνταγές που πετυχαίνουν πάντα και σου θυμίζουν ότι η χαρά βρίσκεται στα μικρά και στα απλά.
Ανάλαφρα, λοιπόν, τιραμισού για σήμερα. Let’s fly, Let’s blog!


Tiramisu
YΛΙΚΑ
  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 500 γρ. γάλα
  • 1 φλ. εσπρέσο ( ή 1 φλ. νεσκαφέ)
  • 150 γρ. κονιάκ
  • κακάο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη και το τυρί μασκαρπόνε.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις ενώνουμε την μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το μίγμα για τα μπισκότα. Ζεσταίνουμε το γάλα. Όταν γίνει γίνει χλιαρό, του προσθέτουμε ζεστό τον καφέ και το κονιάκ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ, γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν.  Τα στρώνουμε εναλλάξ με την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο.

5 σχόλια:

k.elef είπε...

let's continueeeeeeeeeeeeeeeeeeee...............

Ανώνυμος είπε...

dose tiramisu sto lao!

danae είπε...

to tiramisu tha allaksei ton kosmo!

χαρης είπε...

ρε, κανονισε την προεια σου να βαλεις και τιποτα light συνατγες γιατι ειμαστε επιρρεπεις στα γλυκα!

Annastella είπε...

Προβλεπω εκπομπη στην τηλεοραση οπως πας με το blog σου...κι ας μην ειμαι η Μπίλιου ;)